78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


R. Polášek (85.71.180.241) --- 29. 4. 2011
Re: cukr - ve světě leze zase dolů.

Já mám nahoře ve světnici ještě několik kilo socialistického krystalového cukru. Krystaly vesměs velké 2 milimetry a víc, rozpuštěný ve vodě trošičku vodu barví, ale ta chuť je úplně jiná.
Dnešní cukr je úplně probělený a jeho chuť je taková chemická, prázdná, chuť toho starého cukru je znatelně lepší.
Taky větší krystaly znamenají, že tehdy se při jeho výrobě nešetřilo, dalo se tomu mnohem více času ,aby se přirozeným způsobem, krystalizací, mohly oddělit nečistotty v matečném roztoku a krystaly cukru. Dneska cukr krystal je jemnější než tehdy byl cukr krupice, dozajista se dnes při jeho výrobě spotřebuje několikrát méně energie, ale ta čistota je uměle doháněna čisticími a bělicími chemikáliemi.
Občas nějaký sáček toho starého cukru otevřu a použiju ho do kafe nebo čaje jako vítanou změnu....

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 51953


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu